Bramborový salát s fazolkami, avokádem a hráškem
Recepty, SalátySuroviny
- Na zálivku:
- 150 ml majonézy
- 2 lžičky hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce nasekané petrželky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce vody
- Na salát:
- 400 g malých salátových brambor
- 150 g mražených zelených fazolek
- 250 g mraženého hrášku
- 1 velké zralé avokádo
- 1 lžička citronové šťávy
- pepř
- sůl
Postup Bramborový salát s fazolkami, avokádem a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Promícháme přísady na zálivku s 2 lžícemi vody, osolíme a opepříme. Brambory uvaříme doměkka, trvá to asi 20 minut podle velikosti, a zchladíme je. Překrájíme podle velikosti napůl nebo na silné plátky, můžeme použít i brambory neloupané.
Zvlášť uvaříme mražené fazolky a hrášek, zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme dobře okapat. Hrášek, fazolky a brambory opatrně promícháme se zálivkou, hrst fazolek a hrášku si necháme na ozdobu.
Těsně před podáváním oloupáme, odpeckujeme a pokrájíme avokádo a promícháme ho s citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Vmícháme ho do salátu, případně dosolíme a podáváme jako přílohu k jakýmkoliv smaženým jídlům, karbanátkům nebo třeba k sýrovému špízu.