Zapečený špenát s vejcem a jogurtovým dresinkem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 150 g listového špenátu
- 1 vajíčko
- 70 g strouhaného sýru do 40 % t.v.s. na posypání
- pepř
- špetka soli
- kapka rostlinného oleje
- Dresing:
- 80 g bílého jogurtu do 3 % tuku
- kávová lžička octu balsamico
- kapka olivového oleje
- šťáva z citrónu (1 čajová lžička)
- špetka barevného pepře
- špětka soli
- bazalka
Postup Zapečený špenát s vejcem a jogurtovým dresinkem
Postup přípravy receptu
-
1. Špenát propláchneme a necháme okapat.
2. V pánvi rozehřejeme olej a vložíme špenát. Lehce jej osolíme a krátce orestujeme, jen aby listy zavadly.
3. Zapékací formu lehce vytřeme olejem, vložíme špenát, který zalijeme rozmíchaným vajíčkem (společně s vajíčkem promícháme i sůl, pepř a můžeme přidat nakrájený sýr).
4. Vše posypeme zbylým sýrem a pečeme při teplotě 160 stupňů asi 25 minut.
5. Připravíme dresink: bílý jogurt promícháme s olivovým olejem, octem a dochutíme citronovou šťávou, nakonec přidáme i špetku soli, pepře a bazalku.
6. Ke špenátu podáváme různé druhy libového masa a nakonec přidáme i jogurtový dresink.
Recept je vhodný jak pro redukční režim, tak i pro udržovací režim. Dobrou chuť.