Kuřecí čtvrtky ve třech omáčkách s nivovými žampiony v bramborových hnízdech
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí čtvrtky
- 1 lžíce omáčky Sweet chicken sauce (Chilli)
- 1 lžíce teriyaki omáčky Teriyaki
- 2 lžíce sojové omáčky
- špetka soli
- 0,5cm plátek uzené slaniny
- 16 ks žampionů
- 10 dkg nivy
- 6 větších brambor
- mléko
- sůl
- máslo
- 1 vejce
- hrubě mleté chilli
- drcený barevný pepř
- olivový olej
Postup Kuřecí čtvrtky ve třech omáčkách s nivovými žampiony v bramborových hnízdech
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí čtvrtky rozdělíme na horní a spodní část stehna a naložíme do marinády ze tří omáčce a soli. Necháme marinovat nejlépe přes noc.
Poté přendáme kuřecí kousky do pekáče spolu s marinádou, slaninou nakrájenou na drobné kostičky a posekanými nožičkami žampionů. Lehce podlijeme a pečeme na 200°C přibližně 1 hodinu, průběžně přeléváme výpekem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme, přidáme máslo, sůl a vyšleháme hladkou kaši. Všleháme vajíčko.
Kaši přendáme do zdobícího sáčku a na plech s pečicím papírem nastříkáme 16 hnízdeček, do kterých usadíme kloboučky žampionů s kouskem nivy, posypeme chilli a pepřem, pokapeme olivovým olejem, osolíme.
Dáme zapéct na posledních 10 minut do trouby ke kuřeti.