Kapustové karbanátky pečené v troubě

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 kg kapusty
1 velká cibule
3 žemle
nízkotučné mléko na namočení žemle
3 vejce
pepř
sůl
strouhanka
neslazené kukuřičné lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu uvaříme a rozemeleme. Žemli nakrájíme a namočíme v mléce. Cibuli nakrájíme nadrobno a nasucho orestujeme na teflonové pánvi.

  2. Ze žemle vymačkáme přebytečné mléko a smícháme s kapustou, kořením, vejcem a cibulkou. 5. Pokud je směs řídká, můžeme přidat trochu strouhanky.

  3. Ze směsi vytvoříme karbanátky, obalíme v rozdrcených kukuřičných lupíncích a pečeme v troubě na pečícím papíře dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!