Rohlíky s prefermentem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Na preferment:
- 50 g pšeničné celozrnné mouky jemné
- 100 g hladké mouky
- 150 ml (g) vody
- 1 g čerstvého droždí
- – vše umícháme a zakryté proti prachu a osýchání necháme v teplé místnosti kvasit 10-12 hodin
- Dále:
- 150 ml (g) vody
- 3 lžíce olivového oleje
- 7 g droždí
- 200 g polohrubé mouky
- 150-170 g hladké mouky
- 2 rovné lžičky soli
Postup Rohlíky s prefermentem
Postup přípravy receptu
-
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme nakynout.
Pak ho rozdělíme na díly a umotáme rohlíky. Necháme je vykynout na plechuplechuplechu s pečícím papírem nebo fólií, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě220°C/10-12 minut).