Maiale al late - vepřové dušené na mléku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového masa na pečení (plec)
sůl
pepř
mléko
máslo
hrst sušených hříbky -praváků

Postup přípravy receptu

  1. Dubáky namočíme na 30 minút do teplej vody.

  2. Mäso osolíme, okoreníme a opečieme na masle zo všetkých strán.

  3. Vložíme do vhodnej nádoby, zalejeme mliekom tak, aby bolo ponorené.

  4. Prikryjeme pokrievkou a dusíme na strednom plameni.

  5. Ked je mäso polomäkké, pridáme scedené dubáky a dodusíme do mäkka.

  6. Hotová šťava je zredukovaná, zahustlá, krémovitá a sfarbená od mäsa do zlata.

  7. Mäso nakrájame na porcie a podávame podliate šťavou s dubákmi a dusenou ryžou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!