Italské vepřové plněné karé v hřibovém krému / Arista di maiale ai porcini

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

kus vepřového karé
plátky mortadely
tenké plátky prorostlé slaniny (oravské)
větvičky rozmarýnu
stonky majoránky (v italském receptu je uvedena šalvěj, tu jsem momentálně neměla)
olej
plátek másla
bylinkami nešetříme
Recept na hříbkovou omáčku je v odkazu v poznámce

Postup přípravy receptu

  1. Do masa urobime zarezy, ako su stranky v knihe, nedorezeme na spodok. Medzi kazdy zarez dame rozmarin, slaninu, sunku, majoranku. Slaninu ktoru pouzivam, bola slana, takze ja som absolutne nesolila, ani medzi zarezy, ani povrch.

  2. Naplnene maso pevne previazeme a takto pripravene ho na horucom tuku dobre opecieme zo vsetkych stran. Prelozime ho na pekac, tuk po opekani zalejme horucou vodou a podlejeme maso na pekaci.

  3. Na povrch masa dame lupienky masla a pofrkame olivovym olejom. Dame do vyhriatej rury a pecieme pokial nie je maso makke.

  4. Ked maso vyberieme, tak kostrnky z byliniek jednoducho vytiahneme, zdrevnata cas nam ostane v ruke a nebude prekazat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!