Italské vepřové plněné karé v hřibovém krému / Arista di maiale ai porcini
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- kus vepřového karé
- plátky mortadely
- tenké plátky prorostlé slaniny (oravské)
- větvičky rozmarýnu
- stonky majoránky (v italském receptu je uvedena šalvěj, tu jsem momentálně neměla)
- olej
- plátek másla
- bylinkami nešetříme
- Recept na hříbkovou omáčku je v odkazu v poznámce
Postup Italské vepřové plněné karé v hřibovém krému / Arista di maiale ai porcini
Postup přípravy receptu
-
Do masa urobime zarezy, ako su stranky v knihe, nedorezeme na spodok. Medzi kazdy zarez dame rozmarin, slaninu, sunku, majoranku. Slaninu ktoru pouzivam, bola slana, takze ja som absolutne nesolila, ani medzi zarezy, ani povrch.
Naplnene maso pevne previazeme a takto pripravene ho na horucom tuku dobre opecieme zo vsetkych stran. Prelozime ho na pekac, tuk po opekani zalejme horucou vodou a podlejeme maso na pekaci.
Na povrch masa dame lupienky masla a pofrkame olivovym olejom. Dame do vyhriatej rury a pecieme pokial nie je maso makke.
Ked maso vyberieme, tak kostrnky z byliniek jednoducho vytiahneme, zdrevnata cas nam ostane v ruke a nebude prekazat.