Salát z červené cibule

Recepty, Saláty

Suroviny

5 středních cibulí (červených, žlutých nebo bílých)
2-3 lžíce (řepkového) oleje
3 lžic octa (kvasného lihového)
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na půl kolečka. Nakrájenou cibuli buď spaříme vroucí vodou nebo ji na minutku vložíme do vroucí vody, aby ztratila svou palčivost, ale zůstala křupavá.

  2. Pak už jen cibuli smícháme s olejem, octem, solí a cukrem (cukru jsem dala cca 1/2 lžičky, ale záleží na vaší chuti).

  3. Salát je nejprve velice výrazný, proto jej necháme asi hodinku v lednici, aby si cibule natáhla všechny chutě. Podáváme třeba k oblíbené pomazánce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!