Salát z červené cibule
Recepty, SalátySuroviny
- 5 středních cibulí (červených, žlutých nebo bílých)
- 2-3 lžíce (řepkového) oleje
- 3 lžic octa (kvasného lihového)
- cukr
- sůl
Postup Salát z červené cibule
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nakrájíme na půl kolečka. Nakrájenou cibuli buď spaříme vroucí vodou nebo ji na minutku vložíme do vroucí vody, aby ztratila svou palčivost, ale zůstala křupavá.
Pak už jen cibuli smícháme s olejem, octem, solí a cukrem (cukru jsem dala cca 1/2 lžičky, ale záleží na vaší chuti).
Salát je nejprve velice výrazný, proto jej necháme asi hodinku v lednici, aby si cibule natáhla všechny chutě. Podáváme třeba k oblíbené pomazánce.