Vynikající mramorová velká bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 Hera
5 vajec
35 dkg moučkového cukru
40 dkg polohrubé mouky
1/8 l mléka
1 kyřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce rumu
1 rovná lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapneme na165 stupňů. Formu vymažeme tukem vysypeme polohrubou moukou. Do jedné mísy dáme bílky, které ušleháme do tuhého sněhu. Do druhé mísy dáme žloutky, povolenou Heru, rum, vanilkový cukr, moučkový cukr a ušleháme do nadýchaného krému. Do krému pak střídavě přidáváme mléko a polohrubou mouku s kypřícím práškem a 1/4 ušlehaného sněhu. Nakonec lehce vmícháme zbytek sněhu.

  2. Do hrnku oddělíme část těsta a vmícháme do něj kakao. Světlé těsto dáme do formy a trochu ho ponecháme na zakrytí kakaového těsta, které lžící opatrně poklademe a vnoříme do těsta dokola po celé bábovce. Oběma rukama uchopíme formu a lehce s ní zatřeseme na obě strany. Tmavé těsto opatně zakryjeme zbytkem světlého těsta a dáme péci na 55 minut do trouby. Jestli je hotová, zjistíme pomocí špejle, na kterou se nesmí těsto lepit.

  3. Hotovou bábovku necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!