Plněné papriky jako předkrm
Recepty, PředkrmySuroviny
- 220 g syrovátkového sýra
- 250 g másla
- 1 střední cibule
- 4 vejce vařená na tvrdo
- 150 - 200 g šunky
- 4 - 5 stroužků česneku
- 2 konzervy po 50 g ančoviček s kapary bez nálevu
- 2 - 3 kávové lžičky citronové šťávy
- sůl, pepř podle chuti
- cca 10 zelených paprik (záleží na velikosti)
Postup Plněné papriky jako předkrm
Postup přípravy receptu
-
Sýr a vejce nastrouháme, cibuli a šunku nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme, z konzerv ančoviček slijeme nálev.
Do mísy dáme pokrájené změklé máslo, přidáme podle bodu 1) připravený sýr, vejce, cibuli, šunku, česnek a ančovičky. Směs opatrně propracujeme, aby se ingredience propojily, ale zase úplně nerozmačkaly. Dochutíme citronovou šťávou, pepřem a opatrně solí (je už obsažena v ančovičkách).
U paprik seřízneme vršky a vydlabeme vnitřek, aby vznikly duté kornoutky. Plníme je směsí za pomoci koktejlové lžičky, kterou průběžně namáčíme ve vodě, aby se sýrová směs na ni nelepila. Naplněné paprikové lusky dáme do ledničky cca na 1 hodinu ztuhnout.
Plněné papriky krájíme šikmo na porce a podáváme s pečivem.