Španělský rendlík s fazolkami
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g čerstvých nebo mražených fazolek
- 1-2 barevné papriky (červená, žlutá) nejlépe silnostěnné
- 400 g brambor
- vývar
- 2 cibule
- sůl a pepř případně další koření, vše podle chuti
- 1-2 stroužky česneku
- 200 g uzeného masa
- olej
- Pro jednu osobu (jak si to dělám já):
- asi 100 g čerstvých nebo mražených fazolek
- ½ červené papriky
- cca 80 g brambor
- vývar (třeba z kostí)
- ½ cibule
- sůl a pepř
- malý stroužek česneku
- 50 – 100 g uzeného masa (nebo jiné uzeniny)
- olej
Postup Španělský rendlík s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kostičky masa a brambor a vše opečeme.
Podlijeme vývarem z kostí, osolíme, opepříme, případně přidáme další oblíbené koření (např. chilli) a asi 1/4 hodiny vaříme. Přidáme fazolkové lusky nakrájené asi na 1 -2 cm kousky a papriky pokrájené na proužky a vaříme dalších 15 minut. Můžeme přidat i zeleninu podle chuti a zásob, např. lilek či cuketu na kostičky nebo hned na začátku přidáme pokrájený kedluben nebo drobněji pokrájený květák a pod. Pak je pokrm pokaždé trochu jiný.
Jídlo chutná téměř s čímkoliv, já nejraději jen s tmavým chlebem. Rychlý oběd nebo večeře!