Španělský ptáček s rýží

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí plátky (používám plec, je brzy krásně měkká)
kyselé okurky
uvařené vajíčko
uzený špek
párek
plnotučná hořčice
sůl, pepř
máslo
1 menší lžíce hl. mouky
2 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dále naplníme okurkou, vajíčkem, špekem a párkem. Zabalíme a spíchneme párátkem.

  2. V hrnci osmažíme na kostičky nakrájený zbylý špek a cibuli dohněda a poté přidáme maso. Ze všech stran orestujeme, podlijeme a dusíme doměkka.

  3. Z másla a mouky připravíme jíšku. Vyjmeme závitky a přidáme lžíci jíšky do omáčky, povaříme a vrátíme závitky. Podáváme s rýží pečenou v troubě.

  4. Rýže pečená v troubě: jeden hrnek dlouhozrnné rýže propláchneme studenou vodou asi 5x, až teče čirá voda. Potom dáme do pekáčku rýži a vody tolik, aby byla asi 1 cm nad rýží. Pečeme 15 min., poté vyndáme z trouby a dalších 15 min. necháme pod poklicí dojít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!