Španělský ptáček s rýží
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- hovězí plátky (používám plec, je brzy krásně měkká)
- kyselé okurky
- uvařené vajíčko
- uzený špek
- párek
- plnotučná hořčice
- sůl, pepř
- máslo
- 1 menší lžíce hl. mouky
- 2 cibule
Postup Španělský ptáček s rýží
Postup přípravy receptu
-
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dále naplníme okurkou, vajíčkem, špekem a párkem. Zabalíme a spíchneme párátkem.
V hrnci osmažíme na kostičky nakrájený zbylý špek a cibuli dohněda a poté přidáme maso. Ze všech stran orestujeme, podlijeme a dusíme doměkka.
Z másla a mouky připravíme jíšku. Vyjmeme závitky a přidáme lžíci jíšky do omáčky, povaříme a vrátíme závitky. Podáváme s rýží pečenou v troubě.
Rýže pečená v troubě: jeden hrnek dlouhozrnné rýže propláchneme studenou vodou asi 5x, až teče čirá voda. Potom dáme do pekáčku rýži a vody tolik, aby byla asi 1 cm nad rýží. Pečeme 15 min., poté vyndáme z trouby a dalších 15 min. necháme pod poklicí dojít.