Bezlepkové frgále
Recepty, Dietní receptySuroviny
- * polovina kynutého těsta (odkaz na recept níže)
- Náplň:
- 2 tvarohy v kostce
- 2 vejce
- 10 g vanilkového pudinku (prášek)
- 50 g třtinového cukru
- rumové aroma
- 250 g povidel (hrušková, jablečná, švestková)
- Drobenka:
- 30 g třtinového cukru
- 30 g másla
- 60 g Jizerky (zelená, nová receptura)
Postup Bezlepkové frgále
Postup přípravy receptu
-
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly a každý roztlapkáme na kruh o průměru 30 cm. Kraje lehce ohneme, čímž vznikne zábrana proti vytékání náplně. Potřeme rozšlehaným vejcem.
V míse smícháme tvaroh, vejce, pudink, cukr a aroma, náplň poté rozetřeme po celé ploše koláče. Povidla můžeme na koláč jen tak rozprostřít lžící, já udělala kruhy.
Posypeme drobenkou a necháme ještě chvíli kynout. Vyhřejeme troubu na 180°C a pečeme zhruba 25 minut.