Semifreda jen tak
Recepty, MoučníkyPostup Semifreda jen tak
Postup přípravy receptu
-
Upečeme si 2 pláty piškotu na rolády. Jeden plát na základnu a druhý mezi krémy.
Suroviny na 1 plát. Piškot: 4 lžíce pol.mouky, 4 vejce, špetka soli, 4 rovné lžíce krystalového cukru a tuhé máslo na pomazání peč.papíru.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně zašleháváme cukr až do rozpuštění.Snížíme otáčky a postupně přidáváme žloutky a nakonec mouku. (Mouku jen krátce a rychle).
Pečeme na prostředním roštu asi 10 min - 15 min. při 180 stupních.
Vyndáme po zrůžovění povrchu. Sesuneme z plechu i s papírem a necháme vychladnout.
Formičky jsem si objednala u pana Filipa na této adrese. Zašle Vám foto i s ceníkem. Cena asi 15 Kč. Velmi levné a kvalitní. [email protected].
Formičky si vyložíme folií. http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/produkt/cira-folie-s-4cm-5m.html Do folie, která už je ve formičce vložíme vykrojený plát piškotu.
Poté vrstvíme náplň. První náplň obsahuje: 2 zakysané smetany, 2 jogurty, 1/2 – 1 ušlehanou šlehačku, cukr dle chuti a želatinový ztužovač za studena od Dr.Oetker. Přísady můžete různě obměňovat a kombinovat. Nezáleží na tom, čeho dáte víc nebo míň. Držte se jednoho jediného pravidla. Smetana, jogurty, šlehačka - min. 650 g a max 700 g celkem na 1 ztužovač. Když přísad bude méně než 650 g, bude to moc želatinové a přes 700 g ne dost ztuhlé.
Druhá náplň: je stejná jako první, jenom změníme jogurty a přidáme jahody bez šťávy z konzervy a rozšleháme s krémem. Přisladíme dle chuti práškovým cukrem.
A poslední vrstva je domácí želatina. Velmi slabá vrstva. Je měkčí na lžičku,než kupovaná. Slitou šťávu z jahod doplníme do půl litru vodou, já trošku přibarvila barvivem na marcipán a svaříme se sáčkem pudinku.
Lila jsem až na vychlazený krém.