Kostky z hovězí loupané plece na červené paprice s chilli papričkami
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1000 g hovězí loupané plece
- 3/4 kg cibule
- olej
- 1 velká červená paprika
- chilli papričky - podle chuti
- sušená majoránka
- 2 rajské protlaky
- sůl, pepř
- 6 stroužků česneku
- uzená paprika
- chléb na zahuštění
- vývar na podlití
Postup Kostky z hovězí loupané plece na červené paprice s chilli papričkami
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibule pokrájíme nadrobno. Na oleji ve větší nádobě zpěníme pokrájené cibule, přidáme hovězí maso, pokrájené na kostky. Zprudka orestujeme a mícháme do ztmavnutí masa. Přidáme rajský protlak, utřený česnek, uzenou papriku, mletý černý pepř a zamícháme. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Ke změklému masu přidáme pokrájenou a jádřince zbavenou červenou papriku a promnutou majoránku. Dál dusíme přiklopené doměkka. Nakonec přidáme nastrouhaný chléb a povaříme do zhoustnutí. Do guláše přidáme sůl a sušené chilli papričky. Dochutíme a necháme krátce přejít varem. Podáváme s houskovým knedlíkem.