Kostky z hovězí loupané plece na červené paprice s chilli papričkami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1000 g hovězí loupané plece
3/4 kg cibule
olej
1 velká červená paprika
chilli papričky - podle chuti
sušená majoránka
2 rajské protlaky
sůl, pepř
6 stroužků česneku
uzená paprika
chléb na zahuštění
vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibule pokrájíme nadrobno. Na oleji ve větší nádobě zpěníme pokrájené cibule, přidáme hovězí maso, pokrájené na kostky. Zprudka orestujeme a mícháme do ztmavnutí masa. Přidáme rajský protlak, utřený česnek, uzenou papriku, mletý černý pepř a zamícháme. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

  2. Ke změklému masu přidáme pokrájenou a jádřince zbavenou červenou papriku a promnutou majoránku. Dál dusíme přiklopené doměkka. Nakonec přidáme nastrouhaný chléb a povaříme do zhoustnutí. Do guláše přidáme sůl a sušené chilli papričky. Dochutíme a necháme krátce přejít varem. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!