Žloutková fantazie
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- 2 lžíce kakaa
- 50 ml oleje
- tuk na vymazání plechu
- hrubá mouka na vysypání plechu
- Krém:
- 200 ml mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
- 5 žloutků
- 250 g másla
- Sníh:
- 5 bílků
- 300 g moučkového cukru
- čokoládové hobliny
Postup Žloutková fantazie
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšlehejte s veškerým cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Obě hmoty lehce spojte a přidejte mouku s kypřícím práškem a kakaem, vmíchejte olej.
Těsto rozetřete do vymazaného a vysypaného pekáčku, pečte při 200 °C asi 40 minut. Z mléka, mouky uvařte kaši, odstavte, vmíchejte cukr a žloutky. Kaši nechte vychladnout a rozšlehejte ji. Přitom přidávejte máslo. Krém rozetřete na korpus.
Bílky s cukrem vyšlehejte nad párou na sníh. Rozetřete na ztuhlý krém a ozdobte čokoládovými hoblinami. Hotový moučník nakrájejte na řezy.