Pažitková žloutková polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- silný svazek pažitky (velká hrst nakrájené)
- 150 ml smetany na vaření
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- cca 2cm plátek másla
- 300 ml chladného silného drůbežího vývaru
- 2 žloutky
- sůl
Postup Pažitková žloutková polévka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky.
Pak přidáme obě smetany pokojové teploty, osolíme a rozmícháme.
Necháme provařit 10 minut.
Pak vsypeme posekanou pažitku, necháme přejít varem a odstavíme ze zdroje tepla.
Nakonec za intenzivního míchání vlijeme rozmíchané žloutky.
Dochutíme solí.