Pažitková žloutková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

silný svazek pažitky (velká hrst nakrájené)
150 ml smetany na vaření
2 polévkové lžíce zakysané smetany
2 polévkové lžíce hladké mouky
cca 2cm plátek másla
300 ml chladného silného drůbežího vývaru
2 žloutky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky.

  2. Pak přidáme obě smetany pokojové teploty, osolíme a rozmícháme.

  3. Necháme provařit 10 minut.

  4. Pak vsypeme posekanou pažitku, necháme přejít varem a odstavíme ze zdroje tepla.

  5. Nakonec za intenzivního míchání vlijeme rozmíchané žloutky.

  6. Dochutíme solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!