Kynutý švestkový koláč se strouhankovou drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- 2 lžíce cukru
- 20 g droždí
- 70 ml oleje
- 200 ml mléka
- 50 ml bilého jogurtu
- špetka soli
- (vsechny suroviny by měly být pokojové teploty)
- asi 400 g švestek
- Na drobenku:
- 4 lžíce strouhanky
- 4 lžíce cukru krupice
- 1,5 lžíce másla
- 0,5 lžičky skořice
Postup Kynutý švestkový koláč se strouhankovou drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Presatou mouku, sul a cukr smichame.
Ve vlaznem mlece metlickou rozmichame cerstve drozdi a prilijeme k moucne smesi. Pridame olej, vejce a proslehame.
Nakonec vmichame bily jogurt a vypracujeme hladke ridsi testo
Do tukem vymazane nadoby na peceni (20 x 30 cm) nalijeme testo a prikryte nechame asi 30 minut kynout.
Pote povrch testa lehce posypeme moukou a poklademe na kousky pokrajenymi svestkami.
Ze strouhanky, cukru, skorice a masla vypracujeme drobenku, kterou rovnomerne posypeme pripraveny kolac.
Pri 180 stupnich (horni a dolni ohrev) cca 35 minut peceme.