Květákový kari nákyp se zeleninou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 květák
1 červená paprika
10 dkg tvrdého sýra
10-20 dkg šunky, nebo slaniny
2 hrnky francouzské zeleniny (nebo jakékoliv jiné, zejména kořenové)
4 vejce
1/2 hrnku polohrubé mouky
1 dl mléka
2 lžičky kari
sůl, pepř podle chuti
trocha másla

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme a rozdělíme na malé růžičky. Francouzskou zeleninu osmažíme asi 10 minut s paprikou nakrájenou na malé nudličky na másle, osolíme, opepříme a nakonec přidáme na jemno nakrájenou šunku nebo slaninu.

  2. Do mísy dáme žloutky oddělené od bílků, přidáme mléko, kari, sůl a pepř, osmahlou zeleninu, sýr nastrouhaný na hrubo a zamícháme s květákem.

  3. Postupně přimícháme mouku a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

  4. Vše dáme do olejem vymazané zapékací mísy a na střední stupeň pečeme do zezlátnutí povrchu. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!