Květákový kari nákyp se zeleninou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 květák
- 1 červená paprika
- 10 dkg tvrdého sýra
- 10-20 dkg šunky, nebo slaniny
- 2 hrnky francouzské zeleniny (nebo jakékoliv jiné, zejména kořenové)
- 4 vejce
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 dl mléka
- 2 lžičky kari
- sůl, pepř podle chuti
- trocha másla
Postup Květákový kari nákyp se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme a rozdělíme na malé růžičky. Francouzskou zeleninu osmažíme asi 10 minut s paprikou nakrájenou na malé nudličky na másle, osolíme, opepříme a nakonec přidáme na jemno nakrájenou šunku nebo slaninu.
Do mísy dáme žloutky oddělené od bílků, přidáme mléko, kari, sůl a pepř, osmahlou zeleninu, sýr nastrouhaný na hrubo a zamícháme s květákem.
Postupně přimícháme mouku a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Vše dáme do olejem vymazané zapékací mísy a na střední stupeň pečeme do zezlátnutí povrchu. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo brambory.