Bylinkový chleba

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
1 kostka droždí
1/2 kávové lžičky cukru
250 ml mléka
svazek bylinek
4 stroužky česneku (nemusí být)
4 lžíce olivového oleje
2 kávové lžičky soli
2 vejce
1 vejce na potření
hrubá sůl na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, cukru, trošku mouky a mléka si uděláme kvásek.

  2. Do větší mísy dáme mouky (prosáté), sůl, nadrobno nasekané bylinky, prolisované stroužky česneku, olivový olej, vejce, mléko a vzešlý kvásek. Zaděláme vláčné těsto a na teplém místě necháme pod utěrkou vykynout.

  3. Po vykynutí těsto znovu propracujeme na pomoučněném vále a utvoříme tvar bochníku, který vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě cca 15 minut kynout. Poté potřeme vejcem a posypeme hrubou solí.

  4. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme cca 30 minut. Po upečení přendáme opatrně z plechu na mřížku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!