Žloutková polévka s parmazánem
Recepty, PolévkySuroviny
- svazek jarních cibulek
- 2 polévkové lžíce másla
- 4 polévkové lžíce nastrouhaného parmazánu
- 1,5 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- 1 l kvalitního kuřecího vývaru nebo slepičího vývaru
- 2 větší žloutky
- špetka muškátového oříšku
- zelená petrželka
- sůl
Postup Žloutková polévka s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo a na mírném ohni na něm cca 5 minut restujeme nakrájené cibulky.
Zaprášíme škrobem, vlijeme vývar a důkladně promícháme.
Osolíme (raději méně, přidáme ještě slaný parmazán), okořeníme muškátovým oříškem a vaříme 10 minut.
Poté rozmícháme žloutky a za intenzivního míchání je vlijeme do polévky.
Vypneme zdroj tepla, vsypeme a rozmícháme parmazán a posekanou petrželku.