Žloutková polévka s parmazánem

Recepty, Polévky

Suroviny

svazek jarních cibulek
2 polévkové lžíce másla
4 polévkové lžíce nastrouhaného parmazánu
1,5 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
1 l kvalitního kuřecího vývaru nebo slepičího vývaru
2 větší žloutky
špetka muškátového oříšku
zelená petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a na mírném ohni na něm cca 5 minut restujeme nakrájené cibulky.

  2. Zaprášíme škrobem, vlijeme vývar a důkladně promícháme.

  3. Osolíme (raději méně, přidáme ještě slaný parmazán), okořeníme muškátovým oříškem a vaříme 10 minut.

  4. Poté rozmícháme žloutky a za intenzivního míchání je vlijeme do polévky.

  5. Vypneme zdroj tepla, vsypeme a rozmícháme parmazán a posekanou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!