Ovocný dort nepečený
Recepty, DortySuroviny
- 2-3 balení dlouhých piškotů (cukrářských)
- 2 zakysané smetany
- 1 tučný tvaroh
- moučkový cukr
- ztužovač v prášku
- silná káva
- čerstvé ovoce
- (jahody, mandarinky, fíky, ananas, kiwi, banán, mango,...)
- potravinářská fólie
Postup Ovocný dort nepečený
Postup přípravy receptu
-
Na začátku uvaříme hodně silnou kávu. Následně vezmeme dortovou formu, kterou vyplníme potravinářskou fólií. Postupně namáčíme piškoty do kávy (zlehka, nechceme, aby se piškoty zcela nasály kávou) a vkládáme do formy. Vyplníme dno a stěny.
Ve šlehači umícháme obě smetany s tvarohem a dle chuti osladíme moučkovým cukrem. Dle návodu zašleháme ztužovač a začneme dávat na piškoty. Nejprve dáme asi centimetrovou vrstvu a na ní vložíme čerstvé ovoce dle chuti (osobně dávám na první vrstvu jahody), přikryjeme další vrstvou smetany a tvarohu a dáme další ovoce (u nás dáváme čerstvé fíky) a zase smetana s tvarohem a další ovoce (třeba mandarinky). Následně dodám smetanu s tvarohem a poslední patro nazdobím hned několika druhy ovoce.
Po dozdobení dáme dort do lednice a necháme ho alespoň jednu hodinu odpočinout (osobně máme vyzkoušeno, že je lepší alespoň tři hodiny). Pak už jen uvařte dobrou kávu, čaj či vyrobte fresh z nějakého zbylého ovoce a dopřejte si zasloužený odpočinek.