Bramboračka s čerstvými houbami
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g i více čerstvých hub - já našel jen jednoho hřiba
- 400 g brambor
- kořenová zelenina i jiná (květák...)
- 1 ks menší cibule
- 3 ks rozmáčknutých stroužků česneku
- 2 PL másla
- 50 g uzené slaniny, špeku
- 2-3 PL hladké nebo polohrubé mouky
- 2 kostky zeleninového bujonu
- nebo 2 PL Podravky, Vegety, Kuchárku
- 1/2 ČL kmínu
- 1 PL sušené majoránky
- pepř
- (1 ČL čubrice pro vůni, špetka kurkumy pro barvu)
- Maggi
Postup Bramboračka s čerstvými houbami
Postup přípravy receptu
-
Do rozehřáté pánve dáme asi 3 PL vody, na plátečky nakrájené houby a dusíme asi 10-15 min (dle tuhosti hub).
V hrnci rozpustíme nadrobno pokrájený špek, přidáme máslo a na tom zpěníme najemno nakájenou cibuli s kmínem. Přidáme mouku a smažíme, než jíška začne chytat barvu.
Pak přidáme pokrájenou zeleninu s česnekem, brambory nakrájené na kostičky a zalijeme vroucí vodou do roviny. Přidáme Vegetu, pepř (čubricu, kurkumu) a přikryté vaříme. Jakmile začne polévka houstnout, zředíme ji vřící vodou na požadovanu hustotu.
Když jsou brambory v polévce měkké, přidáme podušené houby, chvilku provaříme, dochutíme solí a Maggi.
Polévku odstavíme a vmícháme rozemnutou majoránku.