Vepřové kostky marinované v sójové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
5 stroužků nasekaného česneku
5-6 lžic sójové omáčky
2 lžíce oleje
2 lžíce sladké chilli omáčky
1/2 lžičky zázvoru
lžička citronové šťávy
---
100 g anglické slaniny
1 cibule
1-2 mrkve
lžička mleté papriky
cca 300-400 ml vývaru
lžíce solamylu
100 ml vývaru nebo vody
hrst mražené kukuřice
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a smícháme se všemi surovinami. Dáme přes noc do lednice. Půl hodiny před vařením maso z lednice vytáhneme.

  2. Nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno, mrkev na kolečka. Slaninu vyškvaříme a zpěníme cibuli. Přidáme maso a zprudka ho opečeme.

  3. Přidáme papriku, zamícháme a zalijeme vývarem. Dusíme do poloměkka a přidáme mrkev. Když je maso měkké, rozmícháme solamyl ve vývaru a přilijeme k masu.

  4. Přisypeme kukuřici a chvíli povaříme Podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme s bramborovou kaší, těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!