Vepřové kostky marinované v sójové omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové plece
- 5 stroužků nasekaného česneku
- 5-6 lžic sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 1/2 lžičky zázvoru
- lžička citronové šťávy
- ---
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 1-2 mrkve
- lžička mleté papriky
- cca 300-400 ml vývaru
- lžíce solamylu
- 100 ml vývaru nebo vody
- hrst mražené kukuřice
- pepř
- sůl
Postup Vepřové kostky marinované v sójové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a smícháme se všemi surovinami. Dáme přes noc do lednice. Půl hodiny před vařením maso z lednice vytáhneme.
Nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno, mrkev na kolečka. Slaninu vyškvaříme a zpěníme cibuli. Přidáme maso a zprudka ho opečeme.
Přidáme papriku, zamícháme a zalijeme vývarem. Dusíme do poloměkka a přidáme mrkev. Když je maso měkké, rozmícháme solamyl ve vývaru a přilijeme k masu.
Přisypeme kukuřici a chvíli povaříme Podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme s bramborovou kaší, těstovinami nebo rýží.