Hovězí ragú a lasagne

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

olivový olej
1 nadrobno nakrájená cibule
2 stroužky nasekaného česneku
1 bobkový list
1 skořice celá
2 lžičky tymiánu (sušený nebo čerstvé lístky)
400 g krájených rajčat
1 šálek červeného vína nebo vody
500 g hovězího masa (na dušení nakrájeného na kousky podle libosti)
pepř
sůl
lasagne čerstvé nebo koupené v krabičce

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme olivový olej, dáme cibuli a česnek a smažíme asi 5 minut, přidáme bobkový list, skořici a tymián a snažíme 1 minutu. Přidáme rajčata, víno a přivedeme k varu.

  2. Poté přisypeme maso, zamícháme, zmírníme plamen a zakryjeme pokličkou a dusíme asi 1 hodinu. Při této době asi 4x zamícháme a při úbytku tekutiny mírně podlijeme.

  3. Po této době sejmeme pokličku, plamen zvýšíme na maximum a povaříme za stálého míchání ještě 15 minut, aby omáčka zhoustla.

  4. Dochutíme pepřem a solí, zakryjeme a odstavíme.

  5. Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. čerstvé lasagne nakrájíme na 2 cm proužky, sušené nalámeme.

  6. Ve vroucí vodě je povaříme - čerstvé 2-3 minuty, až vyplavou na hladinu, sušené asi 5 minut na skus.

  7. Poté těstoviny slijeme a podáváme s hovězím ragú.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!