Hovězí ragú a lasagne
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- olivový olej
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 1 bobkový list
- 1 skořice celá
- 2 lžičky tymiánu (sušený nebo čerstvé lístky)
- 400 g krájených rajčat
- 1 šálek červeného vína nebo vody
- 500 g hovězího masa (na dušení nakrájeného na kousky podle libosti)
- pepř
- sůl
- lasagne čerstvé nebo koupené v krabičce
Postup Hovězí ragú a lasagne
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme olivový olej, dáme cibuli a česnek a smažíme asi 5 minut, přidáme bobkový list, skořici a tymián a snažíme 1 minutu. Přidáme rajčata, víno a přivedeme k varu.
Poté přisypeme maso, zamícháme, zmírníme plamen a zakryjeme pokličkou a dusíme asi 1 hodinu. Při této době asi 4x zamícháme a při úbytku tekutiny mírně podlijeme.
Po této době sejmeme pokličku, plamen zvýšíme na maximum a povaříme za stálého míchání ještě 15 minut, aby omáčka zhoustla.
Dochutíme pepřem a solí, zakryjeme a odstavíme.
Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. čerstvé lasagne nakrájíme na 2 cm proužky, sušené nalámeme.
Ve vroucí vodě je povaříme - čerstvé 2-3 minuty, až vyplavou na hladinu, sušené asi 5 minut na skus.
Poté těstoviny slijeme a podáváme s hovězím ragú.