Ořechové bochánky - cukroví

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
240 g hladké mouky
100 g mletých vlašských ořechů
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
160 g změklého másla
1 žloutek
Dále:
moučkový cukr na obalení
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku smícháme v míse s moučkovým a vanilkovým cukrem, mletými ořechy, které jsme před mletím nasucho opražili v troubě nebo na pánvi a nechali vychladnout.

  2. Přidáme změklé máslo se žloutkem a vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc ve fólii v chladnu proležet.

  3. Proleželé těsto opět dobře propracujeme a tvoříme z něj malé kuličky o velikosti cca 1,3-1,5 cm, které klademe na plech, vyložený pečícím papírem nebo fólií, nepříliš natěsno, při pečení trošku nabudou do podoby maličkých bochánků.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 10 minut, dorůžova. Ještě teplé bochánky sypeme z plechu do moučkového cukru s vanilkou, kde je obalujeme, ukládáme do krabičky a po úplném zchladnutí zaklopíme a uskladníme. Odebíráme dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!