Ořechové bochánky - cukroví
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 240 g hladké mouky
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 160 g změklého másla
- 1 žloutek
- Dále:
- moučkový cukr na obalení
- vanilkový cukr
Postup Ořechové bochánky - cukroví
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku smícháme v míse s moučkovým a vanilkovým cukrem, mletými ořechy, které jsme před mletím nasucho opražili v troubě nebo na pánvi a nechali vychladnout.
Přidáme změklé máslo se žloutkem a vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc ve fólii v chladnu proležet.
Proleželé těsto opět dobře propracujeme a tvoříme z něj malé kuličky o velikosti cca 1,3-1,5 cm, které klademe na plech, vyložený pečícím papírem nebo fólií, nepříliš natěsno, při pečení trošku nabudou do podoby maličkých bochánků.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 10 minut, dorůžova. Ještě teplé bochánky sypeme z plechu do moučkového cukru s vanilkou, kde je obalujeme, ukládáme do krabičky a po úplném zchladnutí zaklopíme a uskladníme. Odebíráme dle chuti.