Thajské kuřecí soté
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecích prsou
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 165 ml kokosového mléka
- 2 lžíce omáčky sriraja
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce limetkové šťávy
- čerstvý koriandr
Postup Thajské kuřecí soté
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa naklepeme a nakrájíme na silnější proužky. Kukuřičný škrob smícháme s rybí omáčkou a v této směsi masové kousky obalíme. Rozehřejeme lžíci oleje a na něm opečeme z obou stran naložené kousky masa. Stačí tak 5 minut. Maso z pánve dáme stranou.
Orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nasekaný zázvor. Přidáme prolisovaný česnek. Ještě tak půl minuty restujeme, aby se chutě propojily.
Do pánve vrátíme kuřecí maso do pánve a prohřejeme. Zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme omáčku sriraja. Přidáme cukr. Vše dobře promícháme a necháme na mírném ohni vařit ještě tak 5 minut. Občas promícháme.
Podáváme na rýži, kterou částečně překryjeme masem s omáčkou. Posypeme natrhaným koriandrem.