Mleté maso se sušenými houbami

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
2 hrsti sušených hub
150-200 g čínského zelí
2 menší mrkve
1 cibule
2-3 stroužky česneku
lžíce sádla
lžička hořčice
kmín
mletý pepř
sůl
bylinky (petrželka, pažitka)
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme půl hodiny předem. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zelí na proužky a mrkev nastrouháme nahrubo.

  2. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme kmín a česnek s mrkví. Po krátkém orestování přidáme maso a hořčici. Mícháme a oddělujeme maso od sebe na kousky.

  3. Přimícháme houby a trochu nálevu z hub. Maso osolíme, opepříme a dusíme cca 15-20 minut. Přihodíme zelí a dusíme už jen cca 5-7 minut.

  4. Před koncem maso dochutíme špetkou chilli, bylinkami případně solí a pepřem. Podáváme s chlebem, nebo do masa můžeme přidat uvařenou rýži nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!