Mleté maso se sušenými houbami
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého vepřového masa
- 2 hrsti sušených hub
- 150-200 g čínského zelí
- 2 menší mrkve
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- lžíce sádla
- lžička hořčice
- kmín
- mletý pepř
- sůl
- bylinky (petrželka, pažitka)
- špetka chilli
Postup Mleté maso se sušenými houbami
Postup přípravy receptu
-
Houby namočíme půl hodiny předem. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zelí na proužky a mrkev nastrouháme nahrubo.
Na sádle zpěníme cibuli a přidáme kmín a česnek s mrkví. Po krátkém orestování přidáme maso a hořčici. Mícháme a oddělujeme maso od sebe na kousky.
Přimícháme houby a trochu nálevu z hub. Maso osolíme, opepříme a dusíme cca 15-20 minut. Přihodíme zelí a dusíme už jen cca 5-7 minut.
Před koncem maso dochutíme špetkou chilli, bylinkami případně solí a pepřem. Podáváme s chlebem, nebo do masa můžeme přidat uvařenou rýži nebo těstoviny.