Domácí chléb z trouby
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek žitné mouky
- 0,5 lžičky sušeného droždí
- 2 lžičky soli
- 1,5 hrnku vody (vlažné)
- slunečnicová semínka (nebo dýňová,..)
Postup Domácí chléb z trouby
Postup přípravy receptu
-
Mouky smícháme dohromady, přidáme droždí, sůl, vodu, semínka. Necháme v teple v sáčku, či dobře těsnící míse 8-10 hodin kynout.
Poté vyhřejeme troubu na 230 stupňů a vložíme do trouby vyhřát menší pečící formu s víkem 20-30 min.
Do vyhřáté formy vložíme těsto, které posypeme na vrchu tím, co nám chutná.
Přiklopíme a dáme péct na 1 hodinu 1O minut.
Necháme chléb vychladnout a zabalíme do utěrky.