Marmeláda ze švestek

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

3 kg vypeckovaných švestek
3 dl vody
5 celých ks skořice
25 ks hřebíčku
1-2 badyány
4-6 polévkových lžic rumu
900 gramů cukru
2 lžičky kyseliny citrónové
1 Pektogel

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckované švestky dáme do hrnce podlijeme 3 dl vody, přidáme koření a necháme vařit cca 35 minut, až jsou švestky rozvařené natolik, že půjdou pasírovat.

  2. Rozvařené švestky přepasírujeme, přidáme cukr, kyselinu citronovou, a dáme znovu vařit. Povaříme cca 4 minuty, pak přidáme Pektogel (rozmíchaný s trochou cukru) a povaříme další 1-2 minuty. Přidáme 4-6 lžic rumu, dobře promícháme a naplníme sklenice.

  3. Necháme zchladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!