Cuketová roláda

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 střední cukety
6 vajec
50 ml smetany ke šlehání
šunka
200 g tvrdého sýra
česnek podle chuti,
sůl
pepř
10-15 dkg polohrubé mouky
150 g pomazánkového másla bez příchuti nebo lučiny
150 g zakysané smetany nebo tvarohu
bylinky (pažitka, petržel....)

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nastrouháme i se slupkou, lehce osolíme a necháme minimálně 20 minut odstát. Pořádně cuketu vyždímáme (nejlépe přes utěrku). Pak se přidají žloutky, smetana, šunka, sýr, česnek, sůl a pepř. Podle potřeby přidáváme mouku, aby se cuketový základ zahustil.

  2. Z bílků se špetkou soli ušleháte sníh a jemně, aby sníh nespadl, vmícháte k cuketové směsi. Směs se natře na plech s pečícím papírem a peče se asi 20 minut na 220°C.

  3. Sesune se i s papírem na rovnou podložku, ještě horké se i s papírem sroluje a nechá vychladnout. Pak rozšleháte lučinu nebo pomazánkové máslo se smetanou či tvarohem a bylinkami dle libosti, potřete a zabalíte. V lednici necháte ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!