Cuketová nádivka / placka podle Eduarda

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 větší cuketa (cca 1-2 kg, bude se vydlabávat a strouhat)
4 vajíčka
200 g sýra Gouda (bloček nebo nastrouhaný)
1 cibule
1 klobása (podle chuti)
Dále podle chuti:
česnek
strouhanka
sůl
pepř
majoránka
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvičce osmahneme cibuli, když začne zlátnout přihodíme klobásu a necháme chvilku odležet.

  2. Oloupeme cuketu, vydlabeme z ní semínka, poté nastrouháme a vymačkáme vodu. Přihodíme osmahnutou cibuli a klobásu.

  3. Přidáme sůl, pepř, majoránku, lehce provensálského koření, česnek a nastrouhaný sýr.

  4. Podle hustoty přidáváme strouhanku. Těsto by nemělo být úplně řídké, ale také ne takové, aby v něm stála vařečka.

  5. Hotovou směs vylijeme na plech s pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů.

  6. Pečeme cca 45 minut a když začne nádivka zlátnout, vyndáme ji z trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!