Řezy noc a den s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Čokoládové těsto:
5 vajíček
200 g cukru moučka
100 g hladké mouky
100 g hořké čokolády
1 KL prášku do pečiva
4 PL mléka
Krém:
5 vajíček
2 PL krupicového cukru
600 g měkkého tvarohu
300 g bílé čokolády
6 KL želatiny
1/3 sklenice studené vody
1/3 sklenice vřelé vody
300 ml šlehačky (33%)
Na povrch:
500 g mandarinkový kompot (jahody, broskve)
2 sáčky ovocného dortového želé na 1 L vody

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, a přidáme 4 PL mléka. Bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh, žloutky ušleháme s vychladlou čokoládou a s tuhým sněhem.

  2. Pozvolna přidáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto dáme na papírem vyložený plech a pečeme na 180°C cca 30 minut.

  3. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Poté dolijeme vroucí vodu a mícháme do rozpuštění. Vajíčka ušleháme s cukrem ve vodní lázni.

  4. Po důkladném ušlehání a odstavení z vodní lázně, přidáváme po částech vychladlou čokoládu a želatinu. Takto připravenou hmotu přidáváme po troškách do tvarohu.

  5. Šlehačku ušleháme do tuha a jemně vmícháme do čoko-tvarohového krému. Krém namažeme na placku a necháme ztuhnout nejlépe v lednici.

  6. Dortové želé připravíme dle návodu. Ovoce uložíme na krém a zalijeme připraveným želé a opět dáme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!