Cuketová směs s fazolemi, tofu a opečenými batáty (Dělená strava podle LK - Kytičky+zelenina)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Směs:
1 cuketa (po očištění a vydlabání cca 300 g)
1 velká cibule
1 lžička celého kmínu
10 nadrobno nasekaných lístků rozmarýnu
200 g uzeného tofu,
2 lžíce sladké chilli omáčky,
konzerva červených fazolí (420 g, konzerva BEZ CUKRU)
3 prolisované stroužky česneku
rajský protlak
sůl
Batáty:
1 batát
olivový olej
sůl
pepř
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Směs: Cuketu očistíme, podélně rozkrojíme a po vydlabání měkké dužiny nakrájíme na větší kostičky, tofu na drobnější kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s kmínem a rozmarýnem dáme na 3 minuty restovat, přidáme česnek, až zavoní, rajský protlak, orestujeme, pak přidáme cuketu, omáčku a pod poklicí dusíme 10 minut.

  2. Poté přidáme červené fazole bez nálevu a ještě 5 minut provaříme. Na jiné pánvi orestujeme uzené tofu na trošce olivového oleje, až bude mít zlatou kůrčičku, nasypeme na směs. Batáty umyjeme, nakrájíme na kolečka půl cm silná. Klademe na plech s peč papírem, potřeme směsí olivového oleje, grilovacího koření, česneku. Pečeme na 200°C do zrůžovění. Asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!