Makové „Telky“

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

150 g pšeničného kvasu
100 g hladké mouky
30 g vody
30 g změklého sádla
4-4,5 lžíce celého máku
3-4 g soli

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny spolu jen smícháme a v zakryté míse necháme lehce nakynout – stačí na to 30-40 minut.

  2. Těsto vyškrábneme na pečící fólii na plechu, zlehka pomoučníme a válečkem rozválíme na plát o síle asi 3 mm.

  3. Troubu zapneme na 200 °C a než se vyhřeje, plát rádýlkem rozkrájíme na pásky a ty pak dále na čtverečky nebo kosočtverce. Každý kousek 2-3x propíchneme vidličkou a pak plech vložíme do vyhřáté trouby. Krekry se pečou 12-15 minut, a ne zcela dokřupava, protože chladnutím ještě ztvrdnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!