Meruňkový koláč z kefíru

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 vejce
280 g polohrubé mouky
necelý prášek do pečiva
250 ml meruňkového kefíru (lze i bez příchuti)
140 g cukru krupice (dle kyselosti meruněk)
100 g rozpuštěného másla nebo Hery
Dále:
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání vyššího pekáčku 20x30
vypeckované meruňky (lze použít i okapané z kompotu)
1,5 hrnku drobenky

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme kefír s vejci a cukrem. Přilijeme vlažné máslo, promícháme. Nakonec přisypeme mouku s kypřidlem a vše opět dobře promícháme.

  2. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, rovnoměrně ho rozetřeme, poklademe půlkami meruněk a posypeme drobenkou (tu můžeme ochutit i skořicí nebo vanilkou). Pekáček vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 40 minut, dozlatova - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.

  3. Pokud na těsto použijeme obyčejný kefír bez příchuti, těsto doporučuji trochu přisladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!