Krůtí plátečky s cibulí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 200 g malých prsních krůtích plátků
- 1 cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička tekutého polévkového koření
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 lžička sójové omáčky
- 100 ml studené vody
Postup Krůtí plátečky s cibulí
Postup přípravy receptu
-
Malé plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostky a česnek nastrouháme na jemno.
V misce s víčkem smícháme olej, kečup, polévkové koření, cibuli, česnek, přidáme maso a promícháme. V chladu necháme odležet do druhého dne.
Masovou směs vyklopíme do pánve a plátečky opečeme z obou stran do měkka. Ve vodě rozmícháme škrob, hořčici a sójovou omáčku. Přilijeme k masu a krátce povaříme do požadované hustoty. Podáváme s opečenými brambory, nebo hranolky a tatarskou omáčkou.