Krůtí plátečky s cibulí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 g malých prsních krůtích plátků
1 cibule
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
pepř
2 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
1 lžička tekutého polévkového koření
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička sójové omáčky
100 ml studené vody

Postup přípravy receptu

  1. Malé plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostky a česnek nastrouháme na jemno.

  2. V misce s víčkem smícháme olej, kečup, polévkové koření, cibuli, česnek, přidáme maso a promícháme. V chladu necháme odležet do druhého dne.

  3. Masovou směs vyklopíme do pánve a plátečky opečeme z obou stran do měkka. Ve vodě rozmícháme škrob, hořčici a sójovou omáčku. Přilijeme k masu a krátce povaříme do požadované hustoty. Podáváme s opečenými brambory, nebo hranolky a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!