Garam Masala #1
Recepty, OstatníSuroviny
- Plná dávka:
- 3 lžíce celého koriandru
- 3 lžíce celého římského kmínu
- 20 kardamonů zelených
- 10 kousků skořice (2,5 cm)
- 2 lžíce celého hřebíčku
- 10 muškátových květů
- 10 kardamonů černých
- 1/2 muškátového oříšku
- 1 lžíce celého černého pepře
- 4 bobkové listy
- 1 lžíce jedlých okvětních lístků růže (najdete v čajích)
- 1 lžíce celého fenyklu
Postup Garam Masala #1
Postup přípravy receptu
-
Připravte si koření a pokud používáte nějaké koření již v mleté formě, tak jej dejte stranou.
Rozpalte pánev na středním plamenu (bez oleje) a když je horká přesypte do ní celá koření. Stále míchejte. Když koření začne pěkně voňet anebo tmavnout, tak jej okamžitě sundejte z hořáku.
Přesypte zpět na talíř a nechejte vychladnout. Vychladlé koření po částech umelte v čistém mlínku na kávu nebo utlučte v hmoždíři. Přesyjte do připravené nádoby přes velmi jemný cedník. Zbytky z cedníku vraťte do mlýnku a přidejte další část celého koření.
Do nádobky můžete předem vložit zahnutý papírek s názvem směsi. Přesypte do vzduchotěsné nádoby. Uzavřte víčkem a skladujte na chladném, suchém a tmavém místě. Směs časem ztrácí na vůni a aroma, proto je lepší namlít jen malé množtví, ale častěji.