Kuřecí nudličky s hrubozrnnou hořčicí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecích prsních řízků bez kůže
- Na marinádu budeme potřebovat:
- 50 ml polosladkého bílého vína
- 1 lžíci oleje
- 1 lžíci Francouzské hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce sladké sojové omáčky
- 2 lžíce Solamylu
- 1 lžíci nasekaného libečku a petržele
- 1 malou cibuli nakrájenou nadrobno
- Dále budeme potřebovat:
- 1 lžíci oleje
- 1 malou cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky
- 1/2 masité barevné papriky nakrájené na tenké proužky
- 1/2 lžičky granulovaného česneku
- 1 lžíci Francouzské hrubozrnné hořčice
- podle potřeby bílé víno na naředění šťávy
- sůl
- mletý pepř na dochucení
Postup Kuřecí nudličky s hrubozrnnou hořčicí
Postup přípravy receptu
-
Řízky zlehka naklepeme, nařežeme na širší nudličky a alespoň na 2 hodiny naložíme do marinády, kterou jsme si dobře vyšlehali z uvedených surovin.
V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, poté ji vyjmeme a odložíme stranou.
Ve stejné pánvi zahřejeme zbytek oleje a dáme prudce osmahnout nudličky masa bez marinády.
Až je maso hezky zatáhnuté a začíná chytat zlatavou barvu, přidáme odloženou cibuli, nakrájenou papriku a hořčici. Přidáme také česnek a marinádu a za občasného promíchávání restujeme na slabém plameni 10 minut do změknutí masa.
Podle potřeby můžeme šťávu malinko naředit trochou vína.
V závěru dochutíme a podáváme.
Na přílohu se hodí smažené bramborové, nebo celerové hranolky. Můžeme také podávat pouze s pečivem.