Kuře s ořechy, brusinkami a Hermelínem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí řízek
50 g čerstvých brusinek
1 lžíce zavařených brusinek
30 g vlašských ořechů
30 g Hermelínu
koření na kuře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso naklepeme, okořeníme a nasucho opečeme na pánvi.

  2. Maso dáme na talíř, na něj položíme Hermelín a vložíme do mírně vyhřáté trouby, aby se sýr trochu rozpustil a maso nevychladlo.

  3. Výpek na pánvi podlijeme trochou vody (jen na dno pánve, aby se odvařila šťáva z masa).

  4. Přidáme čerstvé brusinky a ořechy a povaříme asi 3 minuty.

  5. Nakonec přidáme zavařené brusinky a prohřejeme.

  6. Brusinkovou směs přidáme na talíř k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!