Pomalu pečené kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 litry studené pitné vody
- 150 g hrubozrnné soli
- 1,5 kg kuře(kukuřičné skupina A)
- Country koření (Zlaté kuře)
- 125g másla pokojové teploty
- voda na podlití
Postup Pomalu pečené kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme, očistíme, odkrojíme krční část a lopatkové kosti. Svážeme stehna k sobě, křidélka k tělu.
Připravíme nádobu s třemi litry studené vody, přidáme sůl a důkladně promícháme.
Očištěné kuře vložíme do hrnce s roztokem a necháme přikryté nebo zabalené v lednici po dobu nejméně čtrnácti hodin.
Rozehřejeme troubu s horkovzduchem na 90°C.
Poté kuře vyjmeme z láku a dobře osušíme papírovými utěrkami.
Rozpuštěné máslo smícháme s kořením a celé kuře bohatě potřeme.
Kuře pečeme odkryté v pekáči minimálně 5 hodin, a to za občasného podlévání.
Vyjmeme kuře, omáčku slijeme do kastrůlku a vypečeme na šťávu.
Kuře vrátíme do pekáče a pečeme po obou stranách dozlatova při 240°C cca 20 minut. Kuře při dopékání poléváme hotovým sosem.
Hotové kuře necháme 30 minut odpočinout na talíři, přikryté alobalem.