Jehněčí garam masala

Recepty, Jiné maso

Suroviny

750 g jehněčího masa
1 cibule
125 g cizrny
1 lžička kmínu
1 bobkový list
asi 2 cm kousek skořice
1 chilli paprička
1 stroužek česneku
cca 1 dl vody
1 lžička kurkumy
1 lžička chilli
1 lžička garam masala
sůl
olej
Čínske zelí:
2 hlávky čínskeho zelí
4 stroužky česneku
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cícer (cizrnu) namočíme na 12 hod do vody.

  2. Na troche oleja opražíme racsu, bobkový liust a škoricu.

  3. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.

  4. Potom vložíme na malé kocky nakrájané mäso a opäť orestujeme.

  5. Pridáme scedený cícer, chilli papričku, narezaný strúčik cesnaku, kurkumu, chilli, podlejeme vodou a dusíme domäkka.

  6. Vmiešame garam masala a ešte 5 min podusíme. Pred podávaním vyberieme bobkový list, škoricu a chilli papričku.

  7. Na troche oleja opražíme listy čínskej kapusty spolu s prelisovaným cesnakom. Restujeme iba niekoľko minút, kým listy nezavädnú.

  8. Mäso podávame s ryžou alebo kuskusom a čínskou kapustou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!