Jehněčí garam masala
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 750 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 125 g cizrny
- 1 lžička kmínu
- 1 bobkový list
- asi 2 cm kousek skořice
- 1 chilli paprička
- 1 stroužek česneku
- cca 1 dl vody
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička chilli
- 1 lžička garam masala
- sůl
- olej
- Čínske zelí:
- 2 hlávky čínskeho zelí
- 4 stroužky česneku
- olej
Postup Jehněčí garam masala
Postup přípravy receptu
-
Cícer (cizrnu) namočíme na 12 hod do vody.
Na troche oleja opražíme racsu, bobkový liust a škoricu.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.
Potom vložíme na malé kocky nakrájané mäso a opäť orestujeme.
Pridáme scedený cícer, chilli papričku, narezaný strúčik cesnaku, kurkumu, chilli, podlejeme vodou a dusíme domäkka.
Vmiešame garam masala a ešte 5 min podusíme. Pred podávaním vyberieme bobkový list, škoricu a chilli papričku.
Na troche oleja opražíme listy čínskej kapusty spolu s prelisovaným cesnakom. Restujeme iba niekoľko minút, kým listy nezavädnú.
Mäso podávame s ryžou alebo kuskusom a čínskou kapustou.