Vafle na slano s řapíkem a rajčatovým tvarohem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

50 g másla
2 řapíky celeru
1 celé vejce
250 ml mléka
150-200 g polohrubé mouky
sůl
pepř
1/2 lžičky kypřícího prášku
A ještě:
1 vanička polotučného tvarohu
1 rajče nebo kečup podle chuti
1 jarní cibulka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme na malé kousky nakrájený řapíkatý celer. Chvíli restujeme na mírném ohni tak, aby celer trochu změkl. Mezitím smícháme vejce, mléko a mouku - připravíme trochu hustější palačinkové těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout.

  2. Do jiné misky dáme tvaroh, nakrájenou bílou část jarní cibulky,na malé kostičky nakrájené rajče, osolíme a promícháme.

  3. Do odpočinutého těsta vmícháme vychladlý orestovaný celer, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme trochu kypřícího prášku.

  4. Pečeme ve vaflovači, mírně vymazaném olejem. Na dozlatova upečené, horké vafle klademe tvarohovou pomazánku a ozdobíme zelenou částí cibulky a plátky rajčete.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!