Vafle na slano s řapíkem a rajčatovým tvarohem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 50 g másla
- 2 řapíky celeru
- 1 celé vejce
- 250 ml mléka
- 150-200 g polohrubé mouky
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- A ještě:
- 1 vanička polotučného tvarohu
- 1 rajče nebo kečup podle chuti
- 1 jarní cibulka
- sůl
Postup Vafle na slano s řapíkem a rajčatovým tvarohem
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme na malé kousky nakrájený řapíkatý celer. Chvíli restujeme na mírném ohni tak, aby celer trochu změkl. Mezitím smícháme vejce, mléko a mouku - připravíme trochu hustější palačinkové těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout.
Do jiné misky dáme tvaroh, nakrájenou bílou část jarní cibulky,na malé kostičky nakrájené rajče, osolíme a promícháme.
Do odpočinutého těsta vmícháme vychladlý orestovaný celer, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme trochu kypřícího prášku.
Pečeme ve vaflovači, mírně vymazaném olejem. Na dozlatova upečené, horké vafle klademe tvarohovou pomazánku a ozdobíme zelenou částí cibulky a plátky rajčete.