Mandlový cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 100 g mandlí
- 130 g Bebe sušenek
- 5 lžic mléka
- 70 g másla
- Náplň:
- 500 g bílý jogurt (Selský)
- 1 tvaroh ve vaničce
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce mandlového pudinku
- 1 vanilkový cukr
- mandlové aroma
Postup Mandlový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Mandle spaříme a oloupeme, spolu se sušenkami rozdrtíme, přidáme mléko a rozpuštěné máslo.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno rozprostřeme vzniklé těsto. Vložíme do předehřáté trouby a asi 10 minut pečeme. Poté vyndáme a necháme vychladit.
Mezitím připravíme náplň, která musí být jemná, vylijeme ji na vychladlý korpus a vložíme do trouby, do které vložíme hrnec s horkou vodou.
Pečeme asi 90 minut při teplotě 150°C. Cheesecake necháme vychladnout.