Kaše z černé rýže s kokosovým mlékem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 hrnek černé rýže
150 ml kokosového mléka
1 lžíce strouhaného kokosu
sladidlo:
cukr
agávový sirup
stevia

Postup přípravy receptu

  1. Černou rýži propláchneme, zalijeme hrnkem vody a uvaříme pod pokličkou doměkka (asi 30 minut). Použijeme stejné množství vody jako rýže. Mně se osvědčilo rýži na několik hodin nechat namočenou a poté ji v té samé vodě uvařit, doba varu se tím zkrátí na polovinu.

  2. Pozor, rýže při namáčení obarví vodu do fialova. Protože nevím, jestli se z ní vylouhují i nějaké živiny, vařím ji raději v té samé vodě. Z toho důvodu také namáčím jen do 1 až 1 a 1/4 násobku vody, abych žádnou nemusela vylévat.

  3. Když se všechna voda při vaření vstřebá, přidáme kokosové mléko, strouhaný kokos a osladíme. Za stálého míchání dovaříme do konzistence husté kaše.

  4. Je-li rýže stále tužší, přidáme podle potřeby vodu nebo kokosové mléko. Kaši podáváme horkou nebo vychlazenou, ozdobenou strouhaným kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!