Kadlíkovy kysané houby

Recepty, Houby

Suroviny

1 kg čerstvých pevných hub
1 střední cibule
2 kávové lžičky soli
kmín
pepř
drcené chilli

Postup přípravy receptu

  1. Kilo suchohřibů vcelku, maximálně rozpůlených, jsem povařil, v mírně osolené vodě. Povařené zcedil, nechal okapat. Pak v míse smíchal s pokrájenou střední syrovou cibulí, prosolil, posypal mletým pepřem, přidal trošku kmínu a špetku chilli.

  2. Směs jsem dal do větší zavařovací sklenice, utlačil, abych vytěsnil vzduchové bubliny. Sklenici jsem naplnil takzvaně na kopeček, přetáhl plastovým víčkem. Tuto sklenici jsem postavil do misky (důležité!!), a nechal na kuchyňské lince.

  3. Za pár dní jsem pozoroval vznik bublinek (proto ta miska, aby mi to neteklo po lince) a začala se měnit barva výrobku. Asi vlivem mléčného kvašení cibule získala nazlátlou barvu, a původně tmavé suchohřiby zežloutly. Po 8 dnech sklenice přestala bublat, pracovat, tak bylo hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!