Kadlíkovy kysané houby
Recepty, HoubyPostup Kadlíkovy kysané houby
Postup přípravy receptu
-
Kilo suchohřibů vcelku, maximálně rozpůlených, jsem povařil, v mírně osolené vodě. Povařené zcedil, nechal okapat. Pak v míse smíchal s pokrájenou střední syrovou cibulí, prosolil, posypal mletým pepřem, přidal trošku kmínu a špetku chilli.
Směs jsem dal do větší zavařovací sklenice, utlačil, abych vytěsnil vzduchové bubliny. Sklenici jsem naplnil takzvaně na kopeček, přetáhl plastovým víčkem. Tuto sklenici jsem postavil do misky (důležité!!), a nechal na kuchyňské lince.
Za pár dní jsem pozoroval vznik bublinek (proto ta miska, aby mi to neteklo po lince) a začala se měnit barva výrobku. Asi vlivem mléčného kvašení cibule získala nazlátlou barvu, a původně tmavé suchohřiby zežloutly. Po 8 dnech sklenice přestala bublat, pracovat, tak bylo hotovo.