Roštěná pražského uzenáře
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g hovězí roštěná (Plátky nakrájíme na cca 2 cm)
- sůl
- pepř
- olej
- 50 g slaniny
- 100 g cibule
- 300 g pikantní klobásy (nebo dobré domácí)
- 1 lžička hořčice
- 1 větší kyselá okurka
- hovězí vývar (podle potřeby)
Postup Roštěná pražského uzenáře
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky zlehka naklepeme, okraje naříznme, osolíme, opepříme.
Na horkém oleji opečeme z obou stran cca 4 minuty z každé. Pak roštěnky vyjmeme a vložíme je mezi 2 talíře, aby v sobě udržely teplo.
Do výpeku dáme slaninu pokrájenou na nudličky, cibuli, hořčici, klobásu nakrájenou na kolečka okurku nakrájenou nadrobno.
Zalijeme troškou vývaru a provaříme.
Maso vrátíme zpět do hrnce a ještě společně chvilinku provaříme. Vhodná příloha jsou hranolky, opečený brambor, ale třeba i rýže, pokud si uděláme více šťávy.