Smetanové topinky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

½ bílé veky
1 PL másla
3 vejce
250 ml smetany
1 KL citronové kůry
2 PL cukru moučky
1 PL hladké mouky
1 dámská hrst pomletých oloupaných mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Veku pokrájím na pavézky cca půl cm, raději o málo víc. Detailisté odměří šuplerou 0,725 cm na výšku pavézky. Na másle opeču z obou stran. Dietáři opečou na toustovači. Vložím do pekáčku či zapékací misky. 1 celé vejce a dva žloutky rozšmrdlám ve smetaně, pomaličku přidám mouku, citronovou kůru a lžíci cukru.

  2. Náročnější mohou přidat vanilkový místo moučky. Pomleté mandle, starostlivě prošmrdlám, zaliji tím topinky. Z dvou bílků a lžíce cukru utluču sníh. Vše elegantně překryji a vložím do trouby vyhřáté na 160 Celsiových. Počkám, až mi povrch hezky získá ruměnec. A snídání či večeření se může podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!