Papriková kuřecí prsíčka plněná Camembertem a rukolou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 100 g sýru Camembert
- 1 hrst čestvé rukoly
- sůl
- pepř
- sladká mletá paprika
- olej na pánev
Postup Papriková kuřecí prsíčka plněná Camembertem a rukolou
Postup přípravy receptu
-
Camembert nakrájíme na kostičky, rukolu několikrát překrojíme. Ostrým nožem uděláme v mase kapsičku (dáme pozor, abychom maso neprořezali), směsí ze sýru a rukoly naplníme prsa. Důkladně uzavřeme párátky. Pak teprve maso osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a pomažeme olejem. Takto naplněná prsíčka necháme dvě hodiny odpočinout při pokojové teplotě.
Olej v pánvi rozehřejeme, prsíčka na něm opečeme ze všech stran, pak asi 10 minut podusíme pod pokličkou, můžeme podlít malým množstvím vody. Déle už pak tepelně maso neupravujeme, aby nebylo příliš vysušené. (Pokud chceme k masu šťávu, stačí ve výpeku rozpustit kousek másla, zasypat hl. moukou a naředit vodou či vývarem.)