Krkovice na podestýlce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- plátky krkovice dle počtu strávníků
- 6 středních cibulí
- 5 stroužků česneku
- několik větviček čerstvé majoránky
- sůl, mletý bílý pepř
- sójová omáčka
- kmín
Postup Krkovice na podestýlce
Postup přípravy receptu
-
Krkovici, pokud je v celku, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, ale nenaklepáváme. Každou osolíme, jemně poprášíme mletým pepřem a pokapeme sójovou omáčkou, kterou následně polévkovou lžící rozetřeme po celém plátku masa. Posypeme kmínem a necháme odležet.
Během této doby oloupeme cibule a česnek. Obojí nakrájené vložíme na připravený plech. Na tuto podestýlku narovnáme plátky krkovice, velmi mírně podlijeme a přikryté dáme péci, ale jen na 120-150 °C. Během pečení jednou otočíme.
Pomalým pečením jsou plátky masa pěkně měkké, šťavnaté a nasáklé šťávou cibule a česneku. Příloha jsou brambory v jakékoli úpravě, ostatní záleží na tom, na co máte chuť. Jen si nezapomeňte přidat na talíř rozpečenou cibulovo-česnekovou podestýlku.