Krkovice na podestýlce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

plátky krkovice dle počtu strávníků
6 středních cibulí
5 stroužků česneku
několik větviček čerstvé majoránky
sůl, mletý bílý pepř
sójová omáčka
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici, pokud je v celku, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, ale nenaklepáváme. Každou osolíme, jemně poprášíme mletým pepřem a pokapeme sójovou omáčkou, kterou následně polévkovou lžící rozetřeme po celém plátku masa. Posypeme kmínem a necháme odležet.

  2. Během této doby oloupeme cibule a česnek. Obojí nakrájené vložíme na připravený plech. Na tuto podestýlku narovnáme plátky krkovice, velmi mírně podlijeme a přikryté dáme péci, ale jen na 120-150 °C. Během pečení jednou otočíme.

  3. Pomalým pečením jsou plátky masa pěkně měkké, šťavnaté a nasáklé šťávou cibule a česneku. Příloha jsou brambory v jakékoli úpravě, ostatní záleží na tom, na co máte chuť. Jen si nezapomeňte přidat na talíř rozpečenou cibulovo-česnekovou podestýlku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!